Kindertandarts Voorburg

Uw Tandarts in Voorburg is gespecialiseerd als kindertandarts (tandarts-pedodontoloog). We vinden het namelijk belangrijk om vanaf het eerste moment betrokken te zijn bij de gebitsontwikkeling van uw kind en besteden hier dan ook veel aandacht aan.

070 38 352 27 Inschrijven

  • Alle aandacht voor uw kind
  • We laten uw kind wennen aan de tandarts
  • Gespecialiseerd in het behandelen van kinderen

Wat is een kindertandarts?

Als kindertandarts richten we ons onder andere op kinderen met extreme angst, kinderen met uitzonderlijk veel gaatjes en kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in het behandelen van kinderen met gedragsproblemen of medische problematiek.

Hoe gaat de kindertandarts te werk?

De eerste stap is om uw kind beter te leren kennen. Voor de behandeling van uw kind zorgen we daarom ervoor dat we op de hoogte zijn van relevante informatie over uw kind. Denk bijvoorbeeld aan mogelijke ervaringen bij voorgaande tandartsen of de medische achtergrond. Daarnaast creëren we een beeld van het algemene gedrag van uw kind en stellen we de conditie van het gebit vast. Op basis hiervan stelt de kindertandarts een specifiek behandelplan op.

Een vertrouwd gevoel staat voorop

Uw Tandarts vindt het belangrijk dat iedere patiënt zich op zijn of haar gemak voelt en dit geldt ook voor uw kind. We doen er alles aan om het vertrouwen van uw kind te winnen en hem of haar op het juiste tempo te laten wennen aan de praktijk en de behandelingen. Dit doen we onder andere door uw kind gerust te stellen, afspraken te maken en uit te leggen wat uw kind kan verwachten.

Wat doet een kindertandarts?

Onze kindertandarts voert in feite precies hetzelfde uit als een reguliere tandarts, maar is gespecialiseerd in het werken met kinderen. We voeren op een kindvriendelijke manier controles uit, doen fluoridebehandelingen en maken foto’s. De kindertandarts houdt zich bezig met:

Preventie

Onze pedodontoloog hanteert een preventieve werkwijze, zodat de kans op gaatjes (in de toekomst) verkleint en uw kind geen angst ontwikkelt. Tijdens iedere behandeling (elk halfjaar) leren we uw kind de juiste (poets)gewoontes aan en sturen we ze indien nodig bij.

Fluoridebehandelingen

Fluoride vormt de basis voor een sterk en gezond gebit en daarom adviseren we te allen tijde om uw kind een tandpasta met fluoride te laten gebruiken. Dit doen we aan de hand van het basisadvies van het Ivoren Kruis. We houden dit nauwlettend in de gaten tijdens controles en dienen op indicatie extra fluoride toe.

Orthodontie

Met onze preventieve werkwijze houden we het wisselpatroon en de groei van de kaken van uw kind nauwlettend in de gaten. Hierdoor kunnen we uw kind op tijd doorverwijzen naar de orthodontist. Zorg dat u hier op tijd (soms zelfs een jaar van tevoren) een aanvullende verzekering voor afsluit, want de basisverzekering dekt dit niet.

Sealen

Wanneer de (volwassen) kiezen doorbreken, is het in sommige gevallen moeilijk om de groeven goed te poetsen. Als we dit vaststellen, kunnen we de kiezen sealen. Hiermee brengen we een beschermlaag aan, die het poetsen vergemakkelijkt en de kans op gaatjes verkleint.

Schrijf uw kind in of maak een afspraak met de kindertandarts in Voorburg

Wilt u uw kind laten behandelen door onze kindertandarts? Schrijf dan uw kind in bij onze tandartspraktijk in Voorburg of maak eenvoudig een afspraak of. De kindertandarts van Uw Tandarts heeft het beste voor met uw kind.

070 38 352 27 Inschrijven

Veelgestelde vragen over kindertandheelkunde

Mag mijn kind gratis naar de tandarts?

Met de basisverzekering mag ieder kind tot zijn of haar 18e gratis naar de tandarts, mondhygiënist en preventieassistent. Kronen, beugels en implantaten vallen hierbuiten.

Vanaf wanneer mag mijn kind naar de tandarts?

Vanaf het moment dat de eerste tand van uw kind doorbreekt, mag u hem of haar meenemen naar de tandarts.

Vanaf wanneer poets ik de tanden van mijn kind?

U begint met poetsen als de eerste tand van uw kind is doorgebroken.