Tanden bleken

Van nature heeft de mens geen hagelwitte tanden. De kleur van uw gebit is dus van zichzelf een beetje gelig. Dat neemt echter niet weg dat het hebben van witte tanden belangrijk voor u kan zijn. Het geeft u zelfvertrouwen en daarbij komt een wit gebit vaak verzorgder over dan een gebit dat geler is.

Voor een deel heeft u het proces van het verkleuren van uw gebit in eigen hand. Als u bijvoorbeeld veel rookt, is de kans groter dat uw tanden geel worden. Het maakt daarbij niet uit of u een elektrische sigaret rookt of een filtersigaret. Ook het drinken van koffie, thee en rode wijn is van invloed op de kleur van uw tanden.

Er zijn echter ook factoren waar u geen invloed op heeft. Dat is de natuurlijke kleur van uw gebit, die onder andere bepaald wordt door de dikte van het glazuur. Naarmate u ouder wordt, zullen uw tanden ook verkleuren. Sommige medicijnen dragen ook bij aan het geler worden van uw gebit. Tandbederf is eveneens een reden van verkleuring van uw tanden en kiezen.

Wat zijn de verschillende manieren om tanden te bleken?

Er zijn diverse mogelijkheden om uw tanden op een professionele en veilige manier te laten bleken. Dit wordt door een specialist gedaan. Een tandarts is hiertoe bevoegd. Een mondhygiënist die in een tandartsenpraktijk werkt, kan deze behandeling eveneens uitvoeren. Daarbij heeft de mondhygiënist in een tandartsenpraktijk meer bevoegdheden dan een vrijgevestigde mondhygiënist.

Bij Uw Tandarts kunt u ervan uitgaan dat uw tanden op een vakkundige manier gebleekt worden. Dit wordt gedaan door een bleekgel op uw gebit aan te brengen. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van een bleeklepel. Deze bleeklepel is op maat gemaakt, zodat het geheel goed op uw gebit aansluit.

De professionele bleekgel geeft na een behandeling al een zichtbaar resultaat. Uw gebit is direct een paar tinten lichter. Afhankelijk van uw wensen en de mogelijkheden kan deze behandeling nog herhaald worden. Het is ook mogelijk om de bleeklepel thuis te gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld als vervolgbehandeling na de eerste afspraak bij Uw Tandarts. Ook als u deze bleeklepels thuis gebruikt, kunt u nog steeds terugvallen op de vakkundige begeleiding van Uw Tandarts.

Is tanden bleken veilig?

Er zijn middelen verkrijgbaar waarmee u zelf uw tanden kunt bleken. Het is echter niet altijd verstandig om hiermee te werken. Vaak is er een bovenmatige hoeveelheid peroxide in aanwezig. Dit kan een verkeerde uitwerking hebben op uw tanden en tandvlees.

Gaat u naar Uw Tandarts voor het bleken van uw tanden, dan bent u verzekerd van een zorgvuldige behandeling die met kennis van zaken wordt uitgevoerd. Tijdens de behandeling wordt uw tandvlees bovendien beschermd, zodat de gel alleen werkt op de plekken die u gebleekt wilt hebben, namelijk uw gebit.

Als u uw tanden laat bleken bij Uw Tandarts weet u bovendien zeker dat er gewerkt wordt met veilige en professionele producten. Hierbij worden de toegestane waardes van de werkende bestanddelen in de gels niet overschreden.

Kunnen prothesen of kronen en bruggen gebleekt worden?

Het is niet mogelijk om de gebitsdelen te bleken die niet vallen onder uw natuurlijke tanden en kiezen. Als u dus een prothese heeft of een kroon, dan kunt u de kleur daarvan niet bleken. Een vulling zal eveneens niet of nauwelijks van kleur veranderen tijdens het tanden bleken.

De behandeling en de kosten van tanden bleken

Een behandeling van tanden bleken duurt ongeveer 1,5 uur. U heeft dan voor een aantal jaar een stralend wit gebit. Door natuurlijke aanpassingen van uw gebit zult u in de loop van de tijd zien dat uw tanden minder wit worden. U kunt dan gerust opnieuw een afspraak maken voor het tanden bleken. Let op: het cosmetisch bleken van tanden valt over het algemeen niet onder de vergoeding van een aanvullende tandartsverzekering. Laat uw tanden professioneel bleken door Uw Tandarts. Neem contact op voor een afspraak en advies op maat.

070 38 352 27 Inschrijven

Afspraak maken

Maak nu een afspraak bij Uw Tandarts in Voorburg voor een stralend wit gebit. Onze professionele en veilige tandenbleekbehandelingen zorgen voor direct zichtbare resultaten. Schrijf u eerst in via ons inschrijfformulier op de website. Neem vandaag nog contact met ons op voor een stralende glimlach waar u trots op kunt zijn.

070 38 352 27 Inschrijven