Implantaten

Een gezond en stralend gebit is een belangrijke factor in uw zelfvertrouwen en algemene welzijn. Ontbrekende of beschadigde tanden en/of kiezen kunnen dan ook zorgen voor een flinke deuk in uw zelfvertrouwen. Als ervaren tandartsen zijn we gespecialiseerd in het vervangen van ontbrekende of beschadigde tanden en het herstellen van functionaliteit van uw gebit door middel van implantaten. Dit doen we met behulp van de nieuwste technologieën en ruimte ervaring en expertise.

Bent u benieuwd wat we voor uw situatie kunnen betekenen? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op en plan direct een afspraak in. Wanneer u nog niet staat ingeschreven bij onze tandartspraktijk in Voorburg, kunt u dat eenvoudig via ons inschrijfformulier doen.

070 38 352 27 Inschrijven

Wat zijn implantaten?

Een implantaat zou omschreven kunnen worden als een kunstwortel. Het is een gebitsimplantaat dat de natuurlijke wortel vervangt. Een implantaat wordt van titanium gemaakt. Door het implantaat in het kaakbot in te brengen, is er een goede basis voor een prothese of kronen en bruggen.

Bij het plaatsen van de implantaten moet met verschillende factoren rekening gehouden worden. Denk hierbij aan een passende lengte en doorsnede, het beschikbare kaakbot en de breedte van de kaakwal. Bij Uw Tandarts voert een ervaren implantoloog deze behandeling op een professionele en deskundige manier uit.

Wanneer worden implantaten toegepast?

Een implantaat kan voor ieder gebitselement toegepast worden, dus zowel voor snijtanden als voor kiezen. De reden voor het plaatsen van implantaten kan zijn dat u een kies mist en er een brug of een kroon nodig is. Er kan eveneens sprake zijn van een steg of een drukknop onder een kunstgebit.

De oplossing die de implantoloog bij Uw Tandarts voor u kiest, is afhankelijk van de situatie. Zo kan er gekozen worden voor het vervangen van een enkele tand. Het is ook mogelijk, als er meerdere gebitselementen ontbreken, een aantal implantaten te plaatsen. Daarbij wordt gekeken of er bruggen toegepast kunnen worden. Uw Tandarts stemt de behandeling helemaal af op uw gebit voor een optimaal resultaat.

Kan een implantaat bij iedereen geplaatst worden?

Implantaten kunnen geplaatst worden vanaf het moment dat een kaak volledig volgroeid is. Dit is over het algemeen bij een leeftijd vanaf 21 jaar.

Waar wordt rekening mee gehouden bij een implantaat?

De ruimte in uw kaakbot

Een ander belangrijk aspect bij het plaatsten van de implantaten is de ruimte van het kaakbot. Het trekken van een tand of kies heeft tot gevolg dat uw kaakbot slinkt. Voor het plaatsen van de implantaten moet er dus voldoende ruimte zijn. Hierbij wordt door ons niet alleen gelet op de lengte en de breedte van de implantaten, maar wordt er ook rekening gehouden met de zenuwen en de kaakbijholte.

Mocht blijken dat er niet voldoende ruimte is voor de implantaten, dan zal Uw Tandarts de kaakbijholte opvullen met een kunstbot. Er kan ook gebruik gemaakt worden van een donorbot. Dit bot moet uiteindelijk een geheel worden met de rest van uw kaak. Het aangebrachte bot wordt afgedekt met een membraan. Dit is een velletje dat het gebied afschermt waar het nieuwe bot moet groeien. Deze techniek heet Guided Bone Regenaration.

De gezondheid van uw huidige gebit en uw algemene gezondheid

De gezondheid van uw tandvlees is eveneens een punt van aandacht. Als er ontstekingen zijn, zullen deze voor aanvang van de behandeling moeten genezen. Het is daarbij ook belangrijk dat u na het plaatsen van een implantaat uw mond goed verzorgt. Het is raadzaam hiervoor ook naar een mondhygiënist te gaan.

Uw Tandarts informeert voor de behandeling naar uw algemene gezondheid en of u bepaalde medicijnen gebruikt of gebruikt heeft. Bloedverdunners of medicijnen tegen botontkalking kunnen van invloed zijn op uw afweersysteem. Dit heeft dus eveneens invloed op de manier waarop uw lichaam het implantaat opneemt.

Waaruit bestaat uit een behandeling?

Een totale behandeling kent diverse fasen. Daarbij heeft u per fase meerdere afspraken. De basis van de behandeling bestaat uit een onderzoek en het vaststellen van een behandelplan. Hierbij worden röntgenfoto’s gemaakt. Aan de hand van dit complete onderzoek maakt de tandtechnieker een proefopstelling.

Het inbrengen van de implantaten duurt drie kwartier tot anderhalf uur. Tijdens de behandeling bent u gedeeltelijk verdoofd. U zult tot twee weken na de behandeling waarschijnlijk nog gevoelig tandvlees hebben. Na een of twee weken komt u terug voor een controle. Daarbij worden eventuele hechtingen die nog niet opgelost zijn, verwijderd.

Het duurt ongeveer drie maanden voordat het bot tegen het implantaat aangroeit. Een paar maanden en een jaar na het plaatsen vindt er opnieuw een uitgebreide controle plaats.

Een solide basis voor uw gebit met implantaten

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van implantaten? Neem contact op met Uw Tandarts voor een vrijblijvende afspraak met onze implantoloog en advies over implantaten die jarenlang blijven.

Bent u nog niet aangesloten als patiënt bij Uw Tandarts in Voorburg? Schrijf u dan eenvoudig in via ons inschrijfformulier.

070 38 352 27 Inschrijven