Implantaten

Een gezond en stralend gebit is een belangrijke factor in uw zelfvertrouwen en algemene welzijn. Ontbrekende of beschadigde tanden en/of kiezen kunnen dan ook zorgen voor een flinke deuk in uw zelfvertrouwen. Als ervaren tandartsen zijn we gespecialiseerd in het vervangen van ontbrekende of beschadigde tanden en het herstellen van functionaliteit van uw gebit door middel van tandheelkundige implantaten. Dit doen we met behulp van de nieuwste technologieën en ruimte ervaring en expertise.

Bent u benieuwd wat we voor uw situatie kunnen betekenen? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op en plan direct een afspraak in. Wanneer u nog niet staat ingeschreven bij onze tandartspraktijk in Voorburg, kunt u dat eenvoudig via ons inschrijfformulier doen.

070 38 352 27 Inschrijven

Wanneer bieden implantaten uitkomst?

Implantaten kunnen een uitstekende oplossing zijn voor verschillende gebitsproblemen. Ze zijn vooral geschikt voor mensen die één of meerdere tanden of kiezen hebben verloren als gevolg van tandbederf, een ongeval of andere tandheelkundige aandoeningen. Tandheelkundige implantaten bieden een duurzame en natuurlijk aanvoelende optie voor het vervangen van ontbrekende tanden, waardoor niet alleen de functionaliteit van het gebit wordt hersteld, maar ook het zelfvertrouwen en de esthetiek verbeterd worden. Of u nu een enkele tand mist of behoefte heeft aan een volledige gebitsreconstructie, implantologie kan een passende oplossing bieden om uw glimlach en kwaliteit van leven te herstellen.

Kosten van tandheelkundige implantaten

De kosten van tandheelkundige implantaten kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waardoor het moeilijk is om een exact bedrag te noemen. Over het algemeen kunnen de totale kosten voor een tandheelkundig implantaat inclusief de procedure, het implantaat zelf en de prothetische componenten variëren van €1000 en €3000 per implantaat. Deze schatting omvat niet alleen de kosten van het implantaat zelf, maar ook de chirurgische ingreep, mogelijke botopbouw, het vervaardigen van de kroon, brug of prothese en eventuele benodigde nazorg.

Ervaringen van onze patiënten

Reindertable
Reindertable
2023-04-03
Altijd aardig en heel professioneel. Afspraak maken is makkelijk.
Rosoe Group
Rosoe Group
2023-04-01
Top begeleiding en alles wordt goed uitgelegd, er wordt tijd voor je genomen om alles goed uit te leggen. Aanrader!
Lenn
Lenn
2023-03-31
Diyar Kamal is een uiterst capabele, deskundige en ervaren tandarts, die niet alleen goed is in zijn vak, maar ook een zeer goed oog heeft voor de mens achter het gebit. Hij is vriendelijk, rustig en neemt de tijd en aandacht die nodig is bij de patiënt, ook bij een bijzondere patiënt die extra aandacht nodig heeft (bang, onzeker etc.). Ook de assistentes zijn erg meelevend, vriendelijk, meedenkend en hebben verstand van zaken. Dit alles geldt ook voor mondhygiëniste Sylvie. Zij verzorgt en ontzorgt, door de patiënt zich op het gemak te laten voelen, goed te luisteren, aan te voelen wat de patiënt nodig heeft en te kiezen voor de patient minst ongemakkelijke aanpak, zelfs als dat haar meer tijd kost. Mensen die nog wel eens zeggen dat ze gepijnigd kunnen worden door een mondhygienische behandeling, worden overduidelijk niet geholpen door Sylvie. Deze praktijk is zeer aan te bevelen. Ik ga er nooit meer weg in ieder geval.
Birgit Michael
Birgit Michael
2023-03-23
Kundige, vriendelijke tandarts, goede uitleg, vragen stellen kan altijd, werkt op tijd Vriendelijke, kundige mondhygiëniste. Stelt je altijd op je gemak door manier van benadering Behandelingen zijn pijnloos
Gaby Sebel
Gaby Sebel
2023-03-08
Ik ben heel tevreden over deze tandartsenpraktijk. Ik kom hier al een lange tijd voor de jaarlijkse controles bij de tandarts en voor de behandeling bij de mondhygiënist. Beiden komen rustig, kundig en professioneel over. Voorheen was ik altijd zenuwachtig om naar de tandarts te gaan. Sinds Diyar (Kamal) er is, is dat niet meer zo. Hij is een heel fijne tandarts, die je goed op je gemak weet te stellen en de juiste vragen stelt. Een behandeling door hem in samenwerking met de altijd fijne, lieve Marscha is geen negatieve ervaring meer. Ook de nazorg is heel fijn, waarin je snel kunt schakelen met de tandartsassistenten. Kortom: ik raad absoluut deze tandartsenpraktijk in Voorburg aan!
Alex Sidiropoulos
Alex Sidiropoulos
2023-03-01
Fijne tandarts, hij is erg vakkundig en sociaal. Vooraf een duidelijk zorgplan opgesteld en doorlopen alvorens de behandeling. Erg tevreden!
Marty Stom
Marty Stom
2023-02-24
Diar Kamal heeft bij mij zeer vakkundig 6 nieuwe facings op mijn voortanden gezet! De oude facings waren al 22 jaar oud en deze waren gezet ivm de parodontitis wat ik toen had. Hij heeft ontzettend zijn best gedaan om mij weer te laten stralen!!!! Dank je wel Diar voor de mooie "voorgevel" Wat ook belangrijk is/was dat ik binnen 1 week al terecht kon. Thanks!
Patrick Dolkens
Patrick Dolkens
2023-02-21
Gewoon een goede tandarts
Kathelijn van Loon
Kathelijn van Loon
2023-02-07
Wij (gezin met drie inmiddels volwassen kinderen) vinden tandartspraktijk Michael een hele prettige praktijk. Zeer deskundige tandartsen, vriendelijke en kundige assistentes, goede mondhygiënistes! Er wordt goed uitgelegd wat er gedaan wordt en waarom. De kinderen komen vanuit hun studentensteden naar Voorburg om naar deze tandartspraktijk te gaan.
Jordy kuipers
Jordy kuipers
2023-02-06
Vriendelijke en vakbekwame tandartspraktijk. Geen massale firma maar een kleine fijne praktijk.

Waar wordt rekening mee gehouden bij een implantaat?

De ruimte in uw kaakbot

Een ander belangrijk aspect bij het plaatsten van de implantaten is de ruimte van het kaakbot. Het trekken van een tand of kies heeft tot gevolg dat uw kaakbot slinkt. Voor het plaatsen van de implantaten moet er dus voldoende ruimte zijn. Hierbij wordt door ons niet alleen gelet op de lengte en de breedte van de implantaten, maar wordt er ook rekening gehouden met de zenuwen en de kaakbijholte.

Mocht blijken dat er niet voldoende ruimte is voor de implantaten, dan zal Uw Tandarts de kaakbijholte opvullen met een kunstbot. Er kan ook gebruik gemaakt worden van een donorbot. Dit bot moet uiteindelijk een geheel worden met de rest van uw kaak. Het aangebrachte bot wordt afgedekt met een membraan. Dit is een velletje dat het gebied afschermt waar het nieuwe bot moet groeien. Deze techniek heet Guided Bone Regenaration.

De gezondheid van uw huidige gebit en uw algemene gezondheid

De gezondheid van uw tandvlees is eveneens een punt van aandacht. Als er ontstekingen zijn, zullen deze voor aanvang van de behandeling moeten genezen. Het is daarbij ook belangrijk dat u na het plaatsen van een implantaat uw mond goed verzorgt. Het is raadzaam hiervoor ook naar een mondhygiënist te gaan.

Uw Tandarts informeert voor de behandeling naar uw algemene gezondheid en of u bepaalde medicijnen gebruikt of gebruikt heeft. Bloedverdunners of medicijnen tegen botontkalking kunnen van invloed zijn op uw afweersysteem. Dit heeft dus eveneens invloed op de manier waarop uw lichaam het implantaat opneemt.

Waaruit bestaat uit een behandeling?

Een totale behandeling kent diverse fasen. Daarbij heeft u per fase meerdere afspraken. De basis van de behandeling bestaat uit een onderzoek en het vaststellen van een behandelplan. Hierbij worden röntgenfoto’s gemaakt. Aan de hand van dit complete onderzoek maakt de tandtechnieker een proefopstelling.

Het inbrengen van de implantaten duurt drie kwartier tot anderhalf uur. Tijdens de behandeling bent u gedeeltelijk verdoofd. U zult tot twee weken na de behandeling waarschijnlijk nog gevoelig tandvlees hebben. Na een of twee weken komt u terug voor een controle. Daarbij worden eventuele hechtingen die nog niet opgelost zijn, verwijderd.

Het duurt ongeveer drie maanden voordat het bot tegen het implantaat aangroeit. Een paar maanden en een jaar na het plaatsen vindt er opnieuw een uitgebreide controle plaats.

Veelgestelde vragen over implantologie

Wat zijn tandheelkundige implantaten?

Een implantaat zou omschreven kunnen worden als een kunstwortel. Het is een gebitsimplantaat dat de natuurlijke wortel vervangt. Een implantaat wordt van titanium gemaakt. Door het implantaat in het kaakbot in te brengen, is er een goede basis voor een prothese of kronen en bruggen.

Bij het plaatsen van de implantaten moet met verschillende factoren rekening gehouden worden. Denk hierbij aan een passende lengte en doorsnede, het beschikbare kaakbot en de breedte van de kaakwal. Bij Uw Tandarts voert onze ervaren implantoloog deze behandeling op een professionele en deskundige wijze uit.

Wanneer worden implantaten toegepast?

Een implantaat kan voor ieder gebitselement toegepast worden, dus zowel voor snijtanden als voor kiezen. De reden voor het plaatsen van implantaten kan zijn dat u een kies mist en er een brug of een kroon nodig is. Er kan eveneens sprake zijn van een steg of een drukknop onder een kunstgebit.

De oplossing die de implantoloog bij Uw Tandarts voor u kiest, is afhankelijk van de situatie. Zo kan er gekozen worden voor het vervangen van een enkele tand. Het is ook mogelijk, als er meerdere gebitselementen ontbreken, een aantal implantaten te plaatsen. Daarbij wordt gekeken of er bruggen toegepast kunnen worden. Uw Tandarts stemt de behandeling helemaal af op uw gebit voor een optimaal resultaat.

Kan een implantaat bij iedereen geplaatst worden?

Implantaten kunnen geplaatst worden vanaf het moment dat een kaak volledig volgroeid is. Dit is over het algemeen bij een leeftijd vanaf 21 jaar.

Is het plaatsen van tandheelkundige implantaten pijnlijk?

Tijdens het plaatsen van tandheelkundige implantaten gebruikt onze implantoloog een lokale verdoving, waardoor patiënten minimale tot geen pijn ervaren tijdens de ingreep zelf. Na de procedure kan er enige mate van ongemak optreden, zoals lichte zwelling, gevoeligheid of milde pijn rond het implantaatgebied. Het gebruik van pijnstillers voorgeschreven door de tandarts kan helpen om dit ongemak te verminderen. Over het algemeen wordt het ongemak als beheersbaar beschouwd en verdwijnt het snel gedurende de herstelperiode.

Hoe lang gaan tandheelkundige implantaten mee?

Tandheelkundige implantaten zijn ontworpen om langdurige oplossingen te bieden voor ontbrekende tanden of kiezen. Met goede mondhygiëne en regelmatige tandheelkundige controles kunnen implantaten tientallen jaren meegaan. De levensduur van een tandheelkundig implantaat kan echter variëren afhankelijk van individuele factoren, zoals de gezondheid van het bot en tandvlees, algemene gezondheid, rookgedrag en mondverzorging.

Vragen? Neem contact op met Uw Tandarts in Voorburg

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van implantaten? Neem contact op met Uw Tandarts in Voorburg voor een vrijblijvende afspraak met onze implantoloog en advies over implantaten die jarenlang blijven.

Bent u nog niet aangesloten als patiënt bij Uw Tandarts in Voorburg? Schrijf u dan eenvoudig in via ons inschrijfformulier.

070 38 352 27 Inschrijven