Periodieke controle

Uw tanden zijn een kostbaar goed. Want als u gebitsproblemen heeft, beïnvloedt dat uw algemene gezondheid. Het is bovendien ook een prettig idee dat u een gebit heeft dat er niet alleen verzorgd uitziet, maar ook gezond is. Een periodieke gebitscontrole draagt bij aan de gezondheid van uw gebit. Bij Uw tandarts hebben wij alles in huis om klachten te voorkomen of om eventuele gebitsproblemen te verhelpen.

Is het weer tijd voor een periodieke controle of ervaart u gebitsproblemen? Neem dan contact met ons op en maak direct telefonisch een afspraak.

070 38 352 27 Contactformulier

Wat is een periodieke controle?

Bij een periodieke controle komt u naar Uw tandarts om uw gebit te laten controleren. Tijdens deze controle vinden er geen ingrijpende behandelingen plaats. U mag ervan uitgaan dat de afspraak gemiddeld 10 minuten tot een kwartier zal duren als er geen bijzonderheden zijn. Wordt er tijdens een periodieke controle geconstateerd dat er een aanvullende behandeling noodzakelijk is? Dan wordt hier vaak een apart behandelplan voor opgesteld. In ieder geval zal er een nieuwe afspraak gemaakt worden, waarbij rekening gehouden wordt met de duur van de specifieke behandeling.

Een periodieke controle is voor zowel kinderen als volwassenen. Want ook als uw kind nog een melkgebit heeft, is het belangrijk om de groei van de tanden en de kaak in de gaten te houden. En de kwaliteit van een kindergebit is leidend voor de gezondheid van het gebit op latere leeftijd.

Hoe vaak komt u langs voor een periodieke tandartscontrole?

Voor een periodieke behandeling bent u een keer per half jaar welkom in onze praktijk. De controle vindt dus normaal gesproken om de zes maanden plaats. Heeft u een prothese, in de vorm van een kunstgebit, dan is het ook verstandig om voor een periodieke controle naar de tandarts te gaan. In dat geval is een halfjaarlijkse controle niet noodzakelijk. Een keer per jaar is voldoende.

Is een periodieke controle verplicht?

Er is geen enkele verplichting om ieder half jaar voor een controle naar de tandarts te gaan, maar het is wél geadviseerd. Ook als u zelf uw tanden zeer zorgvuldig poetst en uw mondhygiëne belangrijk vindt, kan het zijn dat uw gebit ongemerkt problemen vertoont. Een gaatje is niet altijd zichtbaar.

Bij de periodieke controle geldt dat voorkomen beter is dan genezen. En door tijdig problemen te signaleren en te behandelen, voorkomt u dat u erge pijn krijgt. Of dat uw tanden of kiezen onherstelbaar beschadigd worden, met zelfs tandverlies tot gevolg.

Wat wordt er gedaan bij een periodieke controle?

Tijdens de controle kijkt de tandarts naar de gezondheid van uw tanden en kiezen. Ook wordt gelet op de bestaande vullingen, of deze nog goed zijn of aan vervanging toe zijn. Behalve het controleren op gaatjes kijkt uw tandarts ook hoe uw tandvlees eruitziet. Indien noodzakelijk wordt tandsteen verwijderd en kunnen uw tanden gepolijst worden. Indien de situatie erom vraagt, kan er dus een vervolgbehandeling gepland worden of u wordt eventueel doorverwezen naar de mondhygiënist. Als voorbereiding op de afspraken poetst u nauwkeurig uw tanden, zodat de tandarts de controle goed uit kan voeren.

Kostenvergoeding van een periodieke controle

Voor kinderen tot 18 jaar geldt dat de kosten voor de periodieke controle onder de basisverzekering vallen. Voor volwassenen kunnen de kosten voor tandheelkundige behandeling alleen vergoed worden uit een aanvullende tandartsverzekering. Daar valt de periodieke controle ook onder. De voorwaarden en de hoogte van de vergoedingen verschillen per verzekeringsmaatschappij.

Geef uw gebit de juiste aandacht en kom voor een periodieke controle naar Uw Tandarts. Maak hiervoor telefonisch een afspraak of schrijf u in via het inschrijfformulier.

Contact opnemen met Uw Tandarts in Voorburg

Wilt u een periodieke controle inplannen? Neem dan contact op met onze tandartspraktijk in Voorburg door te bellen naar 070 38 352 27 of vul ons contactformulier in. Ons team met specialisten bestaat eveneens uit mondhygiënisten, waardoor we ook gespecialiseerd zijn in preventieve tandheelkunde. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor uiteenlopende behandelingen, zoals: wortelkanaalbehandeling, facings, klikgebit, kronen en bruggen, ontstoken tandvlees, tanden bleken en nog veel meer.

Bent u nog niet aangesloten als patiënt bij Uw Tandarts in Voorburg? Schrijf u dan eenvoudig in via ons inschrijfformulier.

Inschrijven