Invisalign

Een Invisalign is een onzichtbare beugel die bestaat uit transparante kunststof elementen. Deze elementen worden aligners genoemd. De functie van deze aligners is te vergelijken met een traditionele beugel: door de kunststof elementen over uw tanden te plaatsen, is het mogelijk om de stand van uw tanden te corrigeren. De onzichtbare Invisalign is uitneembaar en kan zowel over de boven- als ondertanden geplaatst worden.

Bent u geïnteresseerd in een Invisalign? Neem dan contact met ons op en plan direct een afspraak in. Staat u nog niet ingeschreven als patiënt bij onze praktijk in Voorburg? Schrijf u dan eerst eenvoudig in via ons inschrijfformulier.

070 38 352 27 Inschrijven

Welke gebitcorrecties zijn mogelijk met Invisalign?

Met Invisalign kunnen we diverse soorten correcties van uw tanden behandelen, bijvoorbeeld als uw tanden te dicht op elkaar staan, waardoor er een soort overlapping is. Uw tanden komen met de onzichtbare beugel weer naast elkaar te staan. Ook als u last heeft van een onder- of overbeet, of als u holtes tussen uw tanden en uw tandvlees heeft, kan Invisalign uitkomst bieden. Samen met Uw Tandarts kijkt u wat uw wensen zijn en hoe Invisalign toegepast kan worden.

Voor wie is de Invisalign bedoeld?

Invisalign is geschikt voor zowel tieners als voor volwassenen. De reden dat volwassenen vaak voor Invisalign kiezen, is de transparantie van het materiaal. Met deze onzichtbare beugel werkt u onopvallend aan de correctie van de stand van uw gebit. Afhankelijk van de behandeling kan na een paar maanden al zichtbaar resultaat zijn.

Hoe krijgt u een onzichtbare beugel van Invisalign?

Uw Tandarts is gespecialiseerd in het werken met Invisalign. U krijgt een vakkundig advies en daarbij werken wij met professionele apparatuur om u een onzichtbare beugel op maat te geven. Bij het aanmeten van de onzichtbare beugel volgen we een nauwgezette procedure voor een optimaal resultaat.

Tijdens een intakegesprek bespreken wij uw wensen en de mogelijkheden die Invisalign daarvoor biedt. Daarna stellen we een behandelplan op. Dit behandelplan bestaat niet alleen uit een overzicht van de te volgen procedure; u krijgt hiermee een compleet beeld van het uiteindelijke resultaat. Dit is mogelijk omdat wij werken met een afdruk van uw gebit. Er worden tevens röntgenfoto’s gemaakt. In een 3D-video ziet u wat het uiteindelijke resultaat zou zijn als u de Invisalign als onzichtbare beugel gebruikt.

Met de gemaakte afdrukken wordt de Invisalign voor u op maat gemaakt. Dit gebeurt niet bij Uw Tandarts, maar wij bewaken uiteraard wel dat de beugels voldoen aan de gestelde eisen wat betreft vorm en maat.

Wat mag u verwachten bij het dragen van de Invisalign?

Het is belangrijk dat de uitneembare elementen goed in uw mond blijven zitten. Daarom krijgt u op uw tanden tandkleurige bolletjes aangebracht. Deze bolletjes zorgen er mede voor dat tijdens het proces van het rechtzetten van uw tanden de onzichtbare beugel goed blijft zitten.

De onzichtbare beugel draagt u dag en nacht. Voor het beste resultaat is het raadzaam om de beugel minstens twintig uur per dag te dragen. Eigenlijk kunt u ervan uitgaan dat u de elementen alleen uitdoet als u eet of drinkt. Na de eerste weken komt u op controle, waarbij we ook kijken of de bolletjes nog goed op uw tanden zitten. Als u vragen heeft, stelt u die op dat moment aan Uw Tandarts.

U krijgt in de loop van de behandeling steeds een nieuw aantal setjes van de Invisalign. Dat komt omdat de stand van uw tanden in de loop van de weken verandert. Met de nieuwe aligners komt u steeds een stap dichter bij het gewenste resultaat.

Hoe vaak moet u met de Invisalign beugel op controle komen?

Het verwisselen van de aligners doet u zelf. Wanneer dat zover is, is afhankelijk van de ontwikkeling van de stand van uw gebit. Uw Tandarts bepaalt dus het moment waarop u dat kunt doen. Om het hele proces goed in de gaten te kunnen houden, komt u om de vier weken voor controle. De duur van de totale behandeling is per persoon verschillend. Een totale behandeling met de onzichtbare beugel kan zes maanden tot anderhalf jaar duren.

Wilt u weten wat de mogelijkheden met een Invisalign onzichtbare beugel voor u zijn? Maak een vrijblijvende afspraak voor een indicatie van de kosten en het opstellen van een behandelplan.

Contact opnemen met Uw Tandarts in Voorburg

Heeft u vragen over Invisalign of bent u benieuwd wat onze specialisten voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met onze tandartspraktijk in Voorburg door te bellen naar 070 38 352 27 of vul ons contactformulier in.

Bent u nog niet aangesloten als patiënt bij Uw Tandarts in Voorburg? Schrijf u dan eenvoudig in via ons inschrijfformulier.

Inschrijven