Kunstgebit

Bij Uw Tandarts in Voorburg bieden we maatwerkoplossingen voor gebitsprotheses. Onze ervaren tandartsen zorgen voor een natuurlijk ogende en comfortabele vervanging van tanden en kiezen. Ontdek de mogelijkheden voor een stralende glimlach en persoonlijke zorg van het hoogste niveau. Neem vandaag nog contact met ons op.

070 38 352 27 Inschrijven

Wat is een kunstgebit?

Als u niet al uw tanden en kiezen meer heeft, wordt kauwen en afbijten moeilijker. Spreken kan ook problematisch zijn. Een kunstgebit vervangt de ontbrekende gebitselementen. Dit kunstgebit staat ook bekend als een gebitsprothese. Een prothese kan een deel van uw tanden en kiezen vervangen, wat een partiële prothese wordt genoemd. Als uw volledige gebit wordt vervangen door een prothese, spreken we van een kunstgebit.

Wanneer heb ik een kunstgebit nodig?

Een kunstgebit is een geschikte optie wanneer u meerdere tanden of kiezen mist, waardoor kauwen, afbijten en spreken bemoeilijkt worden. Ouderdom is een veelvoorkomende reden voor het dragen van een kunstgebit, maar ook gebitsproblemen zoals tandbederf, tandvleesontsteking of tandverlies door een ongeval kunnen leiden tot de noodzaak van een kunstgebit. Ongeacht de oorzaak van het tandverlies, kan een kunstgebit uw glimlach herstellen en uw mondgezondheid verbeteren.

Bij Uw Tandarts kunt u rekenen op hoogwaardige kunstgebitten die zorgvuldig op maat worden gemaakt. Ons team van experts begeleidt u gedurende het hele proces, van het nemen van afdrukken tot het afstellen van de prothese, om ervoor te zorgen dat uw kunstgebit perfect bij u past en comfortabel zit.

Hoe krijgt u een passend kunstgebit?

Voor het vervaardigen van een kunstgebit is expertise nodig. Uw Tandarts heeft ervaring op dit gebied. Dat betekent dat u bij Uw Tandarts advies en begeleiding krijgt bij het aanmeten van een kunstgebit. De gebitsprotheses worden in onze eigen praktijk op maat gemaakt, zodat u zeker weet dat ze perfect bij u passen.

Een belangrijk onderdeel van dit proces is het maken van een afdruk van uw gebit, waarmee de tandtechnicus een gipsmodel creëert. Vervolgens wordt er een kunsthars gebit gemaakt, dat u kunt passen om te controleren of uw kaken nog goed op elkaar aansluiten. Indien nodig kan de tandtechnicus aanpassingen doen voor een optimale pasvorm.

Waarom krijg ik een proefprothese?

Als het model van de prothese helemaal klopt, krijgt u een proefprothese. Deze proefprothese lijkt al heel erg op het kunstgebit dat u uiteindelijk zal dragen. U krijgt de proefprothese in uw mond. Op dat moment voelt u hoe het uiteindelijke kunstgebit zal zitten. De tandtechnicus zal de proefprothese uiteindelijk helemaal afwerken.

Kort voordat u het kunstgebit gaat dragen worden uw tanden en kiezen getrokken. Zodra dat gedaan is, zal de tandarts uw kunstgebit in uw mond plaatsen. Dit is een immediaat kunstgebit. Op deze manier heeft u direct een passende vervanging voor uw natuurlijke gebit en zorgt het kunstgebit ervoor dat de wonden in uw mond bedekt worden, wat het genezingsproces vergemakkelijkt.

Wennen aan uw gebitsprothese

Het dragen van een kunstgebit kan in het begin wat onwennig zijn. Om ervoor te zorgen dat alles naar wens is, komt u na enkele weken voor een controleafspraak bij Uw Tandarts. Tijdens deze afspraak kunt u vragen stellen en eventuele kleine aanpassingen bespreken die nodig zijn. Wij kunnen deze aanpassingen direct voor u doen.

In de eerste periode kunt u wat pijn ervaren op drukplekken. Als u specifieke of aanhoudende klachten heeft na het plaatsen van het kunstgebit, neem dan contact op met Uw Tandarts.

Waar is een kunstgebit van gemaakt?

Een kunstgebit is gemaakt van kunststof, namelijk van acryl. Het komt voor dat een prothese deels uit acryl en deels uit metaal bestaat. Dit is meestal van toepassing op gedeeltelijke protheses, zoals een frameprothese.

Hoe houd ik mijn gebitsprothese schoon?

Net als bij een natuurlijk gebit is het belangrijk om uw kunstgebit goed schoon te houden. Gebruik hiervoor materialen die speciaal geschikt zijn voor het reinigen van kunstgebitten, zoals een protheseborstel en een reinigingsmiddel voor gebitsprotheses. Reinig uw kunstgebit dagelijks. Wanneer u het gebit niet draagt, bewaar het dan in een bakje water of in een speciaal reinigingsmiddel.

Maak vrijblijvend een afspraak met Uw Tandarts in Voorburg, zodat we u kunnen adviseren over een passend kunstgebit.