Facings

Facings zijn plaatjes die over uw tanden geplaatst worden. Deze plaatjes, ook wel schildjes genoemd, zijn van porselein of composiet gemaakt. Door de plaatjes over uw eigen tand te plaatsen, verfraait u het uiterlijk van uw gebit. Dit valt onder de cosmetische mondzorg. Dat wil zeggen dat u uw gebit weer een mooi en gezond uiterlijk geeft zonder dat er kans is op beschadiging.

Heeft u interesse in het laten plaatsen van facings of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. We bieden u graag persoonlijk advies en geven antwoord op al uw vragen.

070 38 352 27 Inschrijven

Wanneer zijn facings een oplossing?

Er zijn verschillende redenen waarom u voor deze plaatjes kiest. Het kan zijn dat een paar tanden verkleurd zijn. Hierdoor vallen deze tanden extra op. U kunt de verkleurde tanden bedekken en uw gebit een uniforme uitstraling geven. Een andere reden is bijvoorbeeld dat u een spleetje tussen uw tanden op wilt vullen of er ontbreekt een hoekje aan uw tand. Uw Tandarts camoufleert met deze plaatjes vakkundig en op een relatief eenvoudige manier deze schoonheidsfoutjes.

Welke soorten facings zijn er?

Als u voor een behandeling komt, controleren uw persoonlijke situatie. De oplossing die gekozen wordt, is afhankelijk van het doel dat u heeft en ook de mogelijkheden van uw gebit spelen daarbij een rol.

De composiet facing kan relatief eenvoudig over uw bestaande tand geplaatst worden. De tanden hoeven niet geslepen te worden. Voor het plaatsen van dit type facing volstaat vaak een enkele behandeling. Bij een porseleinen facing is het meestal wel noodzakelijk om een stukje tand weg te slijpen voor een optimale pasvorm. Het porselein heeft als voordeel dat het een natuurlijke tandkleur heeft. Daarnaast voelt het prettig aan, omdat het materiaal glad is.

Een alternatief voor de traditionele porseleinen facing is de non-prep facing. Deze is van heel dun porselein gemaakt. Het verschil met de gewone porseleinen schildjes is dat voor het plaatsen van een non-prep facing de tanden niet geslepen hoeven te worden.

Facings op maat

Bij Uw Tandarts krijgt u een intakegesprek om te bepalen wat uw wensen zijn. Het ontwerp van het uiteindelijke model wordt digitaal gemaakt. Het is mogelijk dat u voor een of meerdere plaatjes kiest. Tijdens het vervaardigen wordt secuur te werk gegaan voor een goede pasvorm. Bovendien sluit de kleur van de schildjes aan bij de natuurlijke kleur van uw eigen tanden.

Hoe sterk zijn facings?

Met facings kunt u gewoon eten en drinken. Het is echter wel zo dat u niet op zeer harde dingen kunt bijten of uw tanden kunt gebruiken om een verpakking open te maken. Ook tandenknarsen of nagelbijten kan het materiaal beschadigen. Mocht dat gebeuren, dan is het wel mogelijk om de plaatjes te vervangen of te repareren. Onder normale omstandigheden kunnen porseleinen facings vijftien jaar meegaan. De facings van composiet hebben een levensduur van vier tot acht jaar.

Hoe reinigt u facings?

De facings die Uw Tandarts aanbrengt, zien eruit als een onderdeel van uw eigen gebit. En dat is ook de manier waarop u het onderhoud van de facings benadert. U poetst dus twee keer per dag uw tanden met een zachte tandenborstel. Daarnaast flost u regelmatig. Bovendien raden wij aan om twee keer per jaar naar Uw Tandarts te gaan voor een algemene controle.

Wat kosten facings?

De kosten die voor facings gerekend worden, zijn afhankelijk van het materiaal dat gebruikt wordt. Composiet facings zijn bijvoorbeeld voordeliger dan porseleinen facings. De levensduur van de beide materialen verschilt dan ook. Ook de duur van de totale behandeling en de vervaardiging maken onderdeel uit van de totale kosten. U krijgt van Uw Tandarts een duidelijke opgave voor uw behandeling, zodat u vooraf weet wat u mag verwachten.

Wilt u de kosten van de facings op uw aanvullende tandartskostenverzekering declareren? Kijk dan in de voorwaarden na of dit onder de dekking valt of neem op basis van ons kostenoverzicht contact op met uw zorgverzekeraar.

Ga voor specialistische mondzorg naar Uw Tandarts en laat uw facings door onze tandartsen vakkundig plaatsen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor uw gebit te bespreken.

Contact opnemen met uw Tandarts in Voorburg

Heeft u vragen over facings of bent u benieuwd wat onze specialisten voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met onze tandartspraktijk in Voorburg door te bellen naar 070 38 352 27 of vul ons contactformulier in. Ook voor andere cosmetische ingrepen, zoals implantaten of kronen en bruggen kunt u bij ons specialistisch team terecht.

Bent u nog niet aangesloten als patiënt bij Uw Tandarts in Voorburg? Schrijf u dan eenvoudig in via ons inschrijfformulier.

Inschrijven