Parodontitis

Een gezond tandvlees heeft een roze kleur. Op het moment dat uw tandvlees rood is of gezwollen is er waarschijnlijk sprake van ontstoken tandvlees. Bij parodontitis is er sprake van een vergevorderde tandvleesontsteking.

Bij Uw Tandarts begrijpen we hoe belangrijk het is om goed geïnformeerd te zijn over uw mondgezondheid. We vertellen u graag meer over wat parodontitis is, hoe het ontstaat, de behandelopties, kenmerken en de ernstige gevolgen als het niet op tijd wordt aangepakt.

Wat is parodontitis?

Parodontitis, ook wel vergevorderde tandvleesontsteking genoemd, is een ernstige tandvleesaandoening die zich ontwikkelt wanneer gingivitis (een eerdere fase van tandvleesaandoening) onbehandeld blijft. Het tast niet alleen het tandvlees aan, maar ook het bot dat de tanden ondersteunt. Dit kan leiden tot tandverlies en andere ernstige complicaties.

Hoe ontstaat parodontitis?

Parodontitis ontstaat als gevolg van onvoldoende behandeling van gingivitis, waarbij de ontsteking zich verdiept en botverlies begint. De belangrijkste oorzaken van parodontitis zijn:

 • Ophoping van tandplak en tandsteen
 • Roken
 • Genetische aanleg
 • Slechte voeding
 • Stress
 • Onderliggende medische aandoeningen

Kenmerken van parodontitis

Een vergevorderde tandvleesontsteking is te herkennen aan verschillende kenmerken, waaronder:

 • Terugtrekkend tandvlees
 • Loszittende tanden
 • Pijn bij kauwen
 • Chronische slechte adem
 • Pusafscheiding rond tanden en tandvlees
 • Gevoeligheid

Als u symptomen van vergevorderde tandvleesontsteking, ervaart, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We gaan de meest geschikte behandeling uitkiezen om parodontitis te genezen. U bent bij ons in goede handen.

070 38 352 27 Contactformulier

Behandeling van parodontitis

Het behandelen van parodontitis is essentieel om verdere schade te voorkomen. Er zijn verschillende behandelingen voor parodontitis mogelijk, waaronder:

 • Grondige professionele reinigingen om tandplak en tandsteen te verwijderen.
 • Chirurgische ingrepen om diepere parodontale pockets (d.w.z. openingen) tussen tanden en tandvlees te behandelen.
 • Het voorschrijven van antibiotica om de infectie te bestrijden.

Ervaringen van onze patiënten

Reindertable
Reindertable
2023-04-03
Altijd aardig en heel professioneel. Afspraak maken is makkelijk.
Rosoe Group
Rosoe Group
2023-04-01
Top begeleiding en alles wordt goed uitgelegd, er wordt tijd voor je genomen om alles goed uit te leggen. Aanrader!
Lenn
Lenn
2023-03-31
Diyar Kamal is een uiterst capabele, deskundige en ervaren tandarts, die niet alleen goed is in zijn vak, maar ook een zeer goed oog heeft voor de mens achter het gebit. Hij is vriendelijk, rustig en neemt de tijd en aandacht die nodig is bij de patiënt, ook bij een bijzondere patiënt die extra aandacht nodig heeft (bang, onzeker etc.). Ook de assistentes zijn erg meelevend, vriendelijk, meedenkend en hebben verstand van zaken. Dit alles geldt ook voor mondhygiëniste Sylvie. Zij verzorgt en ontzorgt, door de patiënt zich op het gemak te laten voelen, goed te luisteren, aan te voelen wat de patiënt nodig heeft en te kiezen voor de patient minst ongemakkelijke aanpak, zelfs als dat haar meer tijd kost. Mensen die nog wel eens zeggen dat ze gepijnigd kunnen worden door een mondhygienische behandeling, worden overduidelijk niet geholpen door Sylvie. Deze praktijk is zeer aan te bevelen. Ik ga er nooit meer weg in ieder geval.
Birgit Michael
Birgit Michael
2023-03-23
Kundige, vriendelijke tandarts, goede uitleg, vragen stellen kan altijd, werkt op tijd Vriendelijke, kundige mondhygiëniste. Stelt je altijd op je gemak door manier van benadering Behandelingen zijn pijnloos
Gaby Sebel
Gaby Sebel
2023-03-08
Ik ben heel tevreden over deze tandartsenpraktijk. Ik kom hier al een lange tijd voor de jaarlijkse controles bij de tandarts en voor de behandeling bij de mondhygiënist. Beiden komen rustig, kundig en professioneel over. Voorheen was ik altijd zenuwachtig om naar de tandarts te gaan. Sinds Diyar (Kamal) er is, is dat niet meer zo. Hij is een heel fijne tandarts, die je goed op je gemak weet te stellen en de juiste vragen stelt. Een behandeling door hem in samenwerking met de altijd fijne, lieve Marscha is geen negatieve ervaring meer. Ook de nazorg is heel fijn, waarin je snel kunt schakelen met de tandartsassistenten. Kortom: ik raad absoluut deze tandartsenpraktijk in Voorburg aan!
Alex Sidiropoulos
Alex Sidiropoulos
2023-03-01
Fijne tandarts, hij is erg vakkundig en sociaal. Vooraf een duidelijk zorgplan opgesteld en doorlopen alvorens de behandeling. Erg tevreden!
Marty Stom
Marty Stom
2023-02-24
Diar Kamal heeft bij mij zeer vakkundig 6 nieuwe facings op mijn voortanden gezet! De oude facings waren al 22 jaar oud en deze waren gezet ivm de parodontitis wat ik toen had. Hij heeft ontzettend zijn best gedaan om mij weer te laten stralen!!!! Dank je wel Diar voor de mooie "voorgevel" Wat ook belangrijk is/was dat ik binnen 1 week al terecht kon. Thanks!
Patrick Dolkens
Patrick Dolkens
2023-02-21
Gewoon een goede tandarts
Kathelijn van Loon
Kathelijn van Loon
2023-02-07
Wij (gezin met drie inmiddels volwassen kinderen) vinden tandartspraktijk Michael een hele prettige praktijk. Zeer deskundige tandartsen, vriendelijke en kundige assistentes, goede mondhygiënistes! Er wordt goed uitgelegd wat er gedaan wordt en waarom. De kinderen komen vanuit hun studentensteden naar Voorburg om naar deze tandartspraktijk te gaan.
Jordy kuipers
Jordy kuipers
2023-02-06
Vriendelijke en vakbekwame tandartspraktijk. Geen massale firma maar een kleine fijne praktijk.

Gevolgen van onbehandelde parodontitis

Parodontitis is geen onschuldige aandoening. Als parodontitis onbehandeld blijft, kan het leiden tot tandverlies en andere gezondheidsproblemen, zoals hartziekten en diabetescomplicaties. Daarnaast kan het ook leiden tot ernstige kaakvervormingen.

Het is daarom van belang om parodontitis serieus te nemen en tijdig de juiste tappen te ondernemen om verdere schade te voorkomen en uw mondgezondheid te herstellen. Neem gerust contact op met ons voor professioneel advies en behandeling.

Voorkomen van parodontitis

Preventie is de sleutel tot het voorkomen van parodontitis. Enkele belangrijke stappen om dit te bereiken zijn:

 • Grondige mondhygiëne, inclusief dagelijks flossen en tandenpoetsen.
 • Regelmatige tandartsbezoeken voor controle en professionele reinigingen.
 • Stoppen met roken.
 • Het beheren van onderliggende medische aandoeningen.

Contact opnemen

Heeft u vragen over parodontitis of heeft u mogelijk symptomen van deze aandoening? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Uw Tandarts voor professioneel advies en behandelingsopties.

Maak een afspraak

Bij Uw Tandarts zetten we ons in voor uw mondgezondheid en streven we naar een stralende glimlach en een gezonde mond. Als u nog geen patiënt bent, kunt u zich eenvoudig inschrijven via ons inschrijfformulier.

Inschrijven