Gingivitis

Een gezond tandvlees heeft een roze kleur. Op het moment dat uw tandvlees rood is of gezwollen is er waarschijnlijk sprake van ontstoken tandvlees. Ook het bloeden van uw tandvlees tijdens het poetsen kan duiden op ontstoken tandvlees. Tandvlees dat gezond is, bloedt namelijk niet.

Bij Uw Tandarts begrijpen we hoe belangrijk het is om goed geïnformeerd te zijn over uw mondgezondheid. We vertellen u graag meer over ontstoken tandvlees, wat het is en hoe u het kan voorkomen

Wat is gingivitis?

Gingivitis is een veelvoorkomende tandvleesaandoening die wordt gekenmerkt door ontstoken en bloedend tandvlees. Ontstoken tandvlees is meestal het gevolg van ophoping van tandplaque, een kleverige film van bacteriën, op uw tanden en tandvlees. Als gingivitis niet tijdig wordt behandeld, kan het zich ontwikkelen tot ernstigere tandvleesproblemen, zoals parodontitis.

Hoe ontstaat gingivitis?

Gingivitis ontstaat wanneer de tandplaque niet regelmatig wordt verwijderd door een goede mondhygiëne. Dit kan leiden tot irritatie van het tandvlees en ontsteking. Factoren zoals roken, slechte voeding en bepaalde ziekten kunnen het risico op gingivitis verhogen.

Kenmerken van gingivitis

Ontstoken tandvlees is niet altijd duidelijk zichtbaar. Enkele kenmerken die kunnen optreden zijn:

  • Rood, gezwollen tandvlees
  • Bloedend tandvlees tijdens het tandenpoetsen
  • Slechte adem
  • Gevoeligheid van het tandvlees
  • Pijn bij het kauwen

Mocht u last hebben van ontstoken tandvlees, neem dan contact op met ons. We bekijken wat de beste behandeling is om een vroege ontsteking te genezen. Ook als de ontsteking al in een vergevorderd stadium is, kunt u bij ons terecht.

070 38 352 27 Inschrijven

Behandeling van gingivitis

Gelukkig is gingivitis omkeerbaar en kan het worden behandeld. Het eerste en belangrijkste wat u zelf kunt doen, is zorgen voor een goede mondhygiëne. Dit kunt u doen door het regelmatig tandenpoetsen, flossen en het gebruik van mondspoeling. In sommige gevallen kan uw tandarts ook professionele tandreinigingen aanbevelen om de tandplaque en tandsteen te verwijderen.

Ervaringen van onze patiënten

Reindertable
Reindertable
2023-04-03
Altijd aardig en heel professioneel. Afspraak maken is makkelijk.
Rosoe Group
Rosoe Group
2023-04-01
Top begeleiding en alles wordt goed uitgelegd, er wordt tijd voor je genomen om alles goed uit te leggen. Aanrader!
Lenn
Lenn
2023-03-31
Diyar Kamal is een uiterst capabele, deskundige en ervaren tandarts, die niet alleen goed is in zijn vak, maar ook een zeer goed oog heeft voor de mens achter het gebit. Hij is vriendelijk, rustig en neemt de tijd en aandacht die nodig is bij de patiënt, ook bij een bijzondere patiënt die extra aandacht nodig heeft (bang, onzeker etc.). Ook de assistentes zijn erg meelevend, vriendelijk, meedenkend en hebben verstand van zaken. Dit alles geldt ook voor mondhygiëniste Sylvie. Zij verzorgt en ontzorgt, door de patiënt zich op het gemak te laten voelen, goed te luisteren, aan te voelen wat de patiënt nodig heeft en te kiezen voor de patient minst ongemakkelijke aanpak, zelfs als dat haar meer tijd kost. Mensen die nog wel eens zeggen dat ze gepijnigd kunnen worden door een mondhygienische behandeling, worden overduidelijk niet geholpen door Sylvie. Deze praktijk is zeer aan te bevelen. Ik ga er nooit meer weg in ieder geval.
Birgit Michael
Birgit Michael
2023-03-23
Kundige, vriendelijke tandarts, goede uitleg, vragen stellen kan altijd, werkt op tijd Vriendelijke, kundige mondhygiëniste. Stelt je altijd op je gemak door manier van benadering Behandelingen zijn pijnloos
Gaby Sebel
Gaby Sebel
2023-03-08
Ik ben heel tevreden over deze tandartsenpraktijk. Ik kom hier al een lange tijd voor de jaarlijkse controles bij de tandarts en voor de behandeling bij de mondhygiënist. Beiden komen rustig, kundig en professioneel over. Voorheen was ik altijd zenuwachtig om naar de tandarts te gaan. Sinds Diyar (Kamal) er is, is dat niet meer zo. Hij is een heel fijne tandarts, die je goed op je gemak weet te stellen en de juiste vragen stelt. Een behandeling door hem in samenwerking met de altijd fijne, lieve Marscha is geen negatieve ervaring meer. Ook de nazorg is heel fijn, waarin je snel kunt schakelen met de tandartsassistenten. Kortom: ik raad absoluut deze tandartsenpraktijk in Voorburg aan!
Alex Sidiropoulos
Alex Sidiropoulos
2023-03-01
Fijne tandarts, hij is erg vakkundig en sociaal. Vooraf een duidelijk zorgplan opgesteld en doorlopen alvorens de behandeling. Erg tevreden!
Marty Stom
Marty Stom
2023-02-24
Diar Kamal heeft bij mij zeer vakkundig 6 nieuwe facings op mijn voortanden gezet! De oude facings waren al 22 jaar oud en deze waren gezet ivm de parodontitis wat ik toen had. Hij heeft ontzettend zijn best gedaan om mij weer te laten stralen!!!! Dank je wel Diar voor de mooie "voorgevel" Wat ook belangrijk is/was dat ik binnen 1 week al terecht kon. Thanks!
Patrick Dolkens
Patrick Dolkens
2023-02-21
Gewoon een goede tandarts
Kathelijn van Loon
Kathelijn van Loon
2023-02-07
Wij (gezin met drie inmiddels volwassen kinderen) vinden tandartspraktijk Michael een hele prettige praktijk. Zeer deskundige tandartsen, vriendelijke en kundige assistentes, goede mondhygiënistes! Er wordt goed uitgelegd wat er gedaan wordt en waarom. De kinderen komen vanuit hun studentensteden naar Voorburg om naar deze tandartspraktijk te gaan.
Jordy kuipers
Jordy kuipers
2023-02-06
Vriendelijke en vakbekwame tandartspraktijk. Geen massale firma maar een kleine fijne praktijk.

Gevolgen van onbehandelde gingivitis

Als gingivitis niet op tijd en adequaat wordt behandeld, kan het leiden tot ernstigere tandvleesaandoeningen, zoals parodontitis. Parodontitis kan leiden tot tandverlies en andere gezondheidsproblemen. Daarom is het van cruciaal belang om gingivitis serieus te nemen en snel te handelen.

Voorkomen van gingivitis

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Enkele manieren om gingivitis te voorkomen zijn:

  • Twee keer per dag tandenpoetsen, voorkeur elektrisch
  • Dagelijks flossen/stokeren
  • Gezond eten
  • Stoppen met roken

Contact opnemen

Heeft u last van ontstoken tandvlees of wilt u meer informatie over gingivitis? Neem dan contact op met uw tandarts. Bij Uw Tandarts zijn we er om u te helpen met al uw mondgezondheidsbehoeften. Klik op de onderstaande knop om nu een afspraak te maken.

Maak een afspraak

Bij Uw Tandarts staan we voor uw stralende glimlach en een gezonde mond. Wij zijn er om u te begeleiden op uw reis naar een optimale mondgezondheid. Bent u nog niet aangesloten als patiënt bij Uw Tandarts in Voorburg? Schrijf u dan eenvoudig in via ons inschrijfformulier.

Inschrijven